bozok
09-03-2007, 13:49
Tılsımlı kelimeler
Serdar Akinan
AKŞAM GZT.
02.09.2007
İçinde Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, Erdoğan, Gül, Büyükanıt, Köşk, Çankaya, AKPARTİ kelimeleri geçmeyen tek bir köşe yazısı bulamıyorum.
Gazetelerden bu kelimeleri çıkartsanız tonlarca mürekkep tasarrufu sağlarız...
Şu satırları okumanızı mümkün kılan mürekkebi biraz farklı kelimeler için tüketmek istiyorum.
Hangi kelimeler mi?
Mesela EPDK, akaryakıt kaçakçılığı, 7.5 milyar dolar zarar, komisyon raporu, Murat Aksu, Aydın Doğan, Fethullah Gülen, Hanefi Avcı, Beşir Atalay, mazot, ulusal marker, POAŞ...
Liste çok uzayabilir.
Bu kelimeleri tek bir cümle içinde kullanmıyorum.
Anlamlı da olmaz.
Sadece şunu söylemeye çalışıyorum. Bu kelimeler arasında tılsımlı bir korelasyon var ve ilk satırdaki kelimelerden türetilen korelasyonların sıkıcı meşguliyetinden daha önemli.
Mesela o tılsımlı kelimelerden bir tanesini alalım. Hanefi Avcı...
Hanefi Avcı’yı anlatmaya gerek var mı?
Kaçakçılık ve istihbarat konusunda çok ama çok önemli bir isimdir. Edirne Emniyet Müdürü kendisi...Yıllardır basından takip ederim. Fethullah Gülen cemaatine yakın olduğu söylenir.
Türkiye’yi sarsan operasyonlara imza atan bir isim. Neden Edirne’de? Kızakta...
Murat Aksu... Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun avukat olan oğlu... Onunla ilgili de onlarca söylenti var. Baktığınızda mütevazi bir avukat.
Şimdi Beşir Atalay İçişleri Bakanı oldu.
Nasıl atamalar yapacak hep birlikte göreceğiz. Atamalar neden mi çok mühim..?
Bakın sadece akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili takip bekleyen bir dosyadan bahsedeyim...
36 ülkenin kayıtlarına göre, Türkiye’ye gönderilen petrol miktarı, 28 milyar dolardı...
Türkiye’deki resmi kayıtlara göre ise bu rakam 9,3 milyar dolar.
Yani 18,7 milyar dolarlık petrol gayri resmi giriş yapmış.
Şimdi ulusal marker ile bu kaçağı önlemeye çalışıyoruz.
Peki bu petrol nereden giriyor? Yüzde 60’ı Marmara bölgesinden...
Birileri bu ülkede kaçak mazotu sistem içine sokarak 18,7 milyar dolar haksız kazanç sağladı. Hesap soran yok...
Kim oldukları, bu işi nasıl yaptıkları, neden göz yumulduğu, kimlerin çıkar sağladığı konuşuldu. Unutuldu...
Emniyette Fethullah Gülen cemaatine yakın bir örgütlenme olduğu bilinen bir gerçek.
Şimdi soru şu: Sayın Beşir Atalay emniyette nasıl bir organizasyon yapacak? Bu dosya açılacak mı? Açılırsa hangi sektörlerde kimler nasıl yargılanacak?
Son olarak şunu da paylaşayım...Gümrükler Kürşad Tüzmen’den alındı...
Büyükanıt Paşa’nın Sertab Erener’den “Masal” şarkısını istemesi, amuda kalkması, “m” harfi veya Nuray Başaran’ın Başbakan’a vals teklif etmesinden daha ilgi çekici mevzular var değil mi?
Sahi Hanefi Avcı neden kızağa alınmıştı?
Daha durun... Arkası geliyor...
Serdar Akinan
AKŞAM GZT.
02.09.2007
İçinde Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, Erdoğan, Gül, Büyükanıt, Köşk, Çankaya, AKPARTİ kelimeleri geçmeyen tek bir köşe yazısı bulamıyorum.
Gazetelerden bu kelimeleri çıkartsanız tonlarca mürekkep tasarrufu sağlarız...
Şu satırları okumanızı mümkün kılan mürekkebi biraz farklı kelimeler için tüketmek istiyorum.
Hangi kelimeler mi?
Mesela EPDK, akaryakıt kaçakçılığı, 7.5 milyar dolar zarar, komisyon raporu, Murat Aksu, Aydın Doğan, Fethullah Gülen, Hanefi Avcı, Beşir Atalay, mazot, ulusal marker, POAŞ...
Liste çok uzayabilir.
Bu kelimeleri tek bir cümle içinde kullanmıyorum.
Anlamlı da olmaz.
Sadece şunu söylemeye çalışıyorum. Bu kelimeler arasında tılsımlı bir korelasyon var ve ilk satırdaki kelimelerden türetilen korelasyonların sıkıcı meşguliyetinden daha önemli.
Mesela o tılsımlı kelimelerden bir tanesini alalım. Hanefi Avcı...
Hanefi Avcı’yı anlatmaya gerek var mı?
Kaçakçılık ve istihbarat konusunda çok ama çok önemli bir isimdir. Edirne Emniyet Müdürü kendisi...Yıllardır basından takip ederim. Fethullah Gülen cemaatine yakın olduğu söylenir.
Türkiye’yi sarsan operasyonlara imza atan bir isim. Neden Edirne’de? Kızakta...
Murat Aksu... Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun avukat olan oğlu... Onunla ilgili de onlarca söylenti var. Baktığınızda mütevazi bir avukat.
Şimdi Beşir Atalay İçişleri Bakanı oldu.
Nasıl atamalar yapacak hep birlikte göreceğiz. Atamalar neden mi çok mühim..?
Bakın sadece akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili takip bekleyen bir dosyadan bahsedeyim...
36 ülkenin kayıtlarına göre, Türkiye’ye gönderilen petrol miktarı, 28 milyar dolardı...
Türkiye’deki resmi kayıtlara göre ise bu rakam 9,3 milyar dolar.
Yani 18,7 milyar dolarlık petrol gayri resmi giriş yapmış.
Şimdi ulusal marker ile bu kaçağı önlemeye çalışıyoruz.
Peki bu petrol nereden giriyor? Yüzde 60’ı Marmara bölgesinden...
Birileri bu ülkede kaçak mazotu sistem içine sokarak 18,7 milyar dolar haksız kazanç sağladı. Hesap soran yok...
Kim oldukları, bu işi nasıl yaptıkları, neden göz yumulduğu, kimlerin çıkar sağladığı konuşuldu. Unutuldu...
Emniyette Fethullah Gülen cemaatine yakın bir örgütlenme olduğu bilinen bir gerçek.
Şimdi soru şu: Sayın Beşir Atalay emniyette nasıl bir organizasyon yapacak? Bu dosya açılacak mı? Açılırsa hangi sektörlerde kimler nasıl yargılanacak?
Son olarak şunu da paylaşayım...Gümrükler Kürşad Tüzmen’den alındı...
Büyükanıt Paşa’nın Sertab Erener’den “Masal” şarkısını istemesi, amuda kalkması, “m” harfi veya Nuray Başaran’ın Başbakan’a vals teklif etmesinden daha ilgi çekici mevzular var değil mi?
Sahi Hanefi Avcı neden kızağa alınmıştı?
Daha durun... Arkası geliyor...