PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tılsımlı kelimeler

bozok
09-03-2007, 13:49
Tılsımlı kelimeler

Serdar Akinan
AKŞAM GZT.
02.09.2007

İçinde Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, Erdoğan, Gül, Büyükanıt, Köşk, Çankaya, AKPARTİ kelimeleri geçmeyen tek bir köşe yazısı bulamıyorum.

Gazetelerden bu kelimeleri çıkartsanız tonlarca mürekkep tasarrufu sağlarız...

Şu satırları okumanızı mümkün kılan mürekkebi biraz farklı kelimeler için tüketmek istiyorum.

Hangi kelimeler mi?

Mesela EPDK, akaryakıt kaçakçılığı, 7.5 milyar dolar zarar, komisyon raporu, Murat Aksu, Aydın Doğan, Fethullah Gülen, Hanefi Avcı, Beşir Atalay, mazot, ulusal marker, POAŞ...

Liste çok uzayabilir.

Bu kelimeleri tek bir cümle içinde kullanmıyorum.

Anlamlı da olmaz.

Sadece şunu söylemeye çalışıyorum. Bu kelimeler arasında tılsımlı bir korelasyon var ve ilk satırdaki kelimelerden türetilen korelasyonların sıkıcı meşguliyetinden daha önemli.

Mesela o tılsımlı kelimelerden bir tanesini alalım. Hanefi Avcı...

Hanefi Avcı’yı anlatmaya gerek var mı?

Kaçakçılık ve istihbarat konusunda çok ama çok önemli bir isimdir. Edirne Emniyet Müdürü kendisi...Yıllardır basından takip ederim. Fethullah Gülen cemaatine yakın olduğu söylenir.

Türkiye’yi sarsan operasyonlara imza atan bir isim. Neden Edirne’de? Kızakta...

Murat Aksu... Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun avukat olan oğlu... Onunla ilgili de onlarca söylenti var. Baktığınızda mütevazi bir avukat.

Şimdi Beşir Atalay İçişleri Bakanı oldu.

Nasıl atamalar yapacak hep birlikte göreceğiz. Atamalar neden mi çok mühim..?

Bakın sadece akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili takip bekleyen bir dosyadan bahsedeyim...

36 ülkenin kayıtlarına göre, Türkiye’ye gönderilen petrol miktarı, 28 milyar dolardı...

Türkiye’deki resmi kayıtlara göre ise bu rakam 9,3 milyar dolar.

Yani 18,7 milyar dolarlık petrol gayri resmi giriş yapmış.

Şimdi ulusal marker ile bu kaçağı önlemeye çalışıyoruz.

Peki bu petrol nereden giriyor? Yüzde 60’ı Marmara bölgesinden...

Birileri bu ülkede kaçak mazotu sistem içine sokarak 18,7 milyar dolar haksız kazanç sağladı. Hesap soran yok...

Kim oldukları, bu işi nasıl yaptıkları, neden göz yumulduğu, kimlerin çıkar sağladığı konuşuldu. Unutuldu...

Emniyette Fethullah Gülen cemaatine yakın bir örgütlenme olduğu bilinen bir gerçek.

Şimdi soru şu: Sayın Beşir Atalay emniyette nasıl bir organizasyon yapacak? Bu dosya açılacak mı? Açılırsa hangi sektörlerde kimler nasıl yargılanacak?

Son olarak şunu da paylaşayım...Gümrükler Kürşad Tüzmen’den alındı...

Büyükanıt Paşa’nın Sertab Erener’den “Masal” şarkısını istemesi, amuda kalkması, “m” harfi veya Nuray Başaran’ın Başbakan’a vals teklif etmesinden daha ilgi çekici mevzular var değil mi?

Sahi Hanefi Avcı neden kızağa alınmıştı?

Daha durun... Arkası geliyor...

bozok
09-03-2007, 14:00
Sayın Beşir Atalay İçişleri Bakanı Ankara

Serdar Akinan
AKŞAM GZT.
03.09.2007

Gelelim dün bahsini açtığımız konunun devamına...

Hanefi Avcı neden kızağa alındı diye yazmıştık.

Kimdir Hanefi Avcı?

Susurluk’u deşifre eden, bu yüzden başına gelmedik iş kalmayan bu bürokrat AKPARTİ iktidarının ilk günlerinde aktif göreve alındı.

Hanefi Avcı ne yaptı?

Emniyet Teşkilatı’nda “Avcı” lakaplı Şentürk Demiral’ı da yanına alıp organize suçla mücadeleye başladı. Tüm babalar tek tek yakalandı. Cezaevleri yurtdışından getirilen bu kirli figürlerin müzesi oldu.

Sonra ansızın Hanefi Avcı görevden alındı ve ekibi dağıtıldı.

Kimse bu hamlenin nedenini o gün anlamadı.

Oysa sebep şuydu...

Hanefi Avcı ve ekibi dün yazdığım petrol kaçakçılığı dosyasını masasının üzerine koydu. Son derece kapsamlı, gizli ve teknik bir operasyona başladı.

Hanefi Avcı gelen istihbari bilgiler karşısında şoke olmuştu.

Son derece önemli isimler, bazı Güneydoğulu işadamları ve onların Ankara’daki son derece kudretli dostları teknik takiplere düştüler.

Hanefi Avcı düğmeye basmak üzereyken bir anda görevden alındı.

Alınmasaydı son yılların en büyük kaçakçılık dosyasının en az Susurluk kadar etkileyici isimleri büyük medyaya değilse bile alternatif medyaya düşecekti.

Milyarlarca dolarlık bu dosya sümen altı oldu.

O tarihlerde bir gazeteci bu dosyayı Başbakan Erdoğan’a sordu. Aldığı yanıt çok çarpıcıydı, “Türkiye’nin en büyük grupları bu işin altından çıkabilir...”

O yanıtı ve olan biteni ben SKYTURK ekranına taşımış özel yayınlar yapmıştım.

Ne oldu?

Büyük bir sessizlik.

Şimdi bu dosya yeni İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın masasının üzerinde, Hanefi Avcı Edirne’de, ekibi ise bu dosyanın tüm detaylarına haiz Türkiye’nin dört bir yanında alakasız görevlerde...

Şimdi bir kez daha soruyorum.

Erdinç Ulu’nun hasta Galatasaraylı olması nedeniyle işten atılması mı?

Deniz Seki’nin Hüsnü Şenlendirici’nin yanağını öpmesi mi?

Ronaldo’nun Manchester United’ın galibiyetini grup seksle kutlaması mı?

Türkiye’nin iş jeti merkezi olması mı?

Yoksa Dünya Sinek Sıklet Boks Şampiyonu Hülya Şahin’in ring öncesi kuaföre gitmesi mi?

Yoksa, birinci sayfalık haber...

18.7 milyar dolarlık akaryakıt kaçakçılığını hangi dev şirketlerin yaptığı...

Ankara’da bu dosya ile ilintili aşiret.siyaset.tarikat uzantılarının kim olduğu...

Bunlara el atmaya kalkan polis müdürünün görevden alınması mı?

...mıdır?

Sayın Beşir Atalay bu dosyayı aralarsa gazetelerin aldığı pozisyondan kimin ne tür bağı olduğunu anlarız...

Anlayan anladı, bilen zaten biliyor...